Țările în care alegerile europene încep azi și mâine. În Olanda au apărut deja rezultatele

59
1 minut de lectură

Cetățenii din Cehia și Irlanda sunt așteptați vineri la urne pentru a-și alege reprezentanții în viitorul Legislativ european, diferența între cele două țări fiind aceea că în Cehia scrutinul va continua și sâmbătă, când vor avea loc alegeri și în Malta, Letonia și Slovacia.

În cazul Cehiei, la urne sunt așteptați aproximativ 8,4 milioane de locuitori care vor trebui să aleagă 21 de candidați care să-i reprezinte în următorii patru ani în Parlamentul European.

În Irlanda, numărul total de votanți este de 3,2 milioane, iar în viitorul Legislativ vor fi reprezentați de 13 europarlamentari, doi dintre aceștia vor fi desemnați, dar nu își vor putea exercita funcția până când Brexitul nu va avea loc.

Pe lângă alegeri europarlamentare, în Irlanda vor avea loc și alegeri locale și un referendum pentru relaxarea condițiilor de divorț.

Olanda și Marea Britanie au organizat joi alegeri pentru Parlamentul European, iar cetățenii celorlalte state, printre care se numără România, Franța, Spania, Germania, Austria sunt așteptați la urne duminică.

Alegerile europene Rezultatele din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunțate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea urnelor.

Citiți și: Olanda | Partidul lui Frans Timmermans câștigă alegerile europarlamentare

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele