Taxele americane vor reduce veniturile Huawei cu peste 10 de miliarde de dolari

58
1 minut de lectură

Gigantul tehnologic chinez Huawei a recunoscut că impactul restricțiilor comerciale ale Statelor Unite asupra afacerii sale va fi mai mic decât cel de care se temea inițial, deşi tarifele ar putea cauza companiei pierderi de 10 miliarde de dolari în acest an, informează Mediafax.

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale companiei Huawei Technologies au fost lovite puternic de la mijlocul lunii mai, după ce Washingtonul a pus cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe o așa-numită „listă neagră“ care riscă să îi întrerupă accesul la componente esențiale produse în Statele Unite.

În prima sa evaluare a impactului restricțiilor, fondatorul și directorul executiv al Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că, în iunie, „lista neagră“ îi va afecta veniturile companiei cu 30 de miliarde de dolari, suprimându-i creșterea de prim nivel pentru 2019.

„Se pare însă că va fi ceva mai puțin decât atât. Dar trebuie așteptate rezultatele noastre din martie”, a declarat Eric Xu, vicepreședintele Huawei, în cadrul unei conferințe de presă susţinută în Shenzhen.

„Dar ar putea avea loc o reducere (a vânzărilor) de peste 10 miliarde de dolari“, a mai spus el.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele