Tensiuni între Băsescu și Tăriceanu: ALDE nu vrea PMP la guvernare

34
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Scandalul a fost declanșat când Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE va susține guvernul Orban dacă și numai dacă nu va veni PMP la guvernare. Reacția promptă a lui Traian Băsescu a venit într-o postare satirică pe pagina sa de Facebook.

„Mânat de ură şi aroganţă „marele campion” al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE cu uşierul şef Tăriceanu”, consideră Băsescu.

În discuțiile cu Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu a cerut ca PMP să nu intre la Guvernare.

„Am înțeles că cei de la PMP ar fi dorit să intre la guvernare și am spus că nu mi se pare normal ca, după 30 de ani, să avem turnătorii securității, personalizați de domnul Petrov”, a declarat Tăriceanu.

Pentru această declarație, Traian Băsescu s-a folosit de ocazie pentru a face o comparație defavorabilă între el și Tăriceanu, în ceea ce privește problemele legale. „Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs). Tăriceanu este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni. Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără niciun fel de amânare”, a răspuns liderul PMP.

În încheierea postării ironice, Băsescu mai scrie: „Tăriceanu, „adevărat bărbat”, s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale. (…) Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul. Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele