Tensiunile Marea Britanie-Iran iau amploare: Britanicii ar putea trimite drone în Golful Persic

170
2 minute de lectură
Pixabay

Marea Britanie ia în considerare trimiterea dronelor în regiunea Golfului Persic, în contextul relațiilor tensionate pe care le are cu Iranul, a infomat luni site-ul postului Sky News, citat de Mediafax.

Dronele ar putea ajuta la supravegherea regiunii în timp ce vasele britanice însoțesc petrolierele cu steagul Marii Britanii prin Strâmtoarea Ormuz.

Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF) dețin mai multe drone care în prezent se află în Kuweit, însă acestea ar putea fi redistribuite dacă o astfel de decizie va fi luată.

Ofițerii de rang înalt din Marina britanică au informat că situația este în continuare tensionată.

Context

Pe data de 4 iulie, forțele britanice au oprit și sechestrat tancul petrolier Grace 1, sub pavilion panamez, pe baza suspiciunilor că nava urma să transporte petrol în Siria, încălcând sancțiunile impuse regimului de la Damasc de Uniunea Europeană. Iranul respinge acuzațiile în acest sens.

Două săptămâni mai târziu, forțele iraniene au sechestrat un tanc petrolier britanic în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, citând presupuse încălcări ale legislației privind navigația maritimă. Guvernul de la Londra consideră această acțiune ca fiind ilegală.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forțele iraniene, mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, au anunțat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele