Teorie controversată: africanii ar fi imuni la coronavirus

456
1 minut de lectură

O declaraţie făcută de directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul Sacco din Milano, Massimo Galli, circulă pe reţelele de socializare din Italia. Galli spune că nu sunt imigranţi africani internaţi în spitalul pe care îl conduce deoarece aceştia ar fi imuni, relatează Mediafax.

Momentan e doar o ipoteză neconfirmată, dar numărul redus de cazuri de pe continentul african pare să-i dea dreptate.

Până acum se credea că acest lucru se datorează căldurii din Africa, o altă ipoteză cum că virusul nu ar rezista la temperaturi de peste 20 de grade.

„E o diferenţă de caracteristici ai receptorilor virusului pentru anumite popoare africane. E o ipoteză de studiat. La noi nu sunt imigranţi africani internaţi. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. De exemplu, la asiatici şi europeni e deschisă uşa pentru virus, africanii au aceste uşi închise sau parţial închise. E doar o ipoteză, însă dacă e adevarată, dezastrul ar evita mai multe zone sărace din lume“, a spus medicul Galli, potrivit Il Giornale.

Africa de Sud e cea mai afectată ţară de coronavirus de pe continentul african, cu 554 de infectaţi si zero persoane decedate. ■

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

  1. Poate ca africanii nu au atata smog electronic calare pe ei de ani de zile (antene gps, radio, sateliti de comunicatii) care sa le fi afectat organismul, asa cum se intampla in Europa, Asia si Americi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele