Theresa May: Brexit ar putea fi pierdut dacă acordul va fi respins

39
Theresa May a rămas cu un singur glonț pentru a reuși un Brexit cu acord negociat cu UE. E pregătită să-l folosească - Foto: Getty Images/Guliver
1 minut de lectură

Premierul britanic, Theresa May (foto), a declarat astăzi că există mari șanse ca Brexit să fie pierdut, dacă parlamentarii britanici resping acordul negociat cu Uniunea Europeană.

„Pericolul pentru noi, cei care vrem să avem un rezultat, să oferim publicului britanic ceea ce și-a dorit, este că dacă acordul nu va fi aprobat, Brexit ar putea fi pierdut“, a avertizat Theresa May.

Luni seară, după discuții de ultim moment la Strasbourg, Theresa May și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește chestiunea frontierei irlandeze, urmând ca Parlamentul britanic să voteze marți seara noua formă a acordului de Brexit.

Dacă textul va fi respins în urma votului parlamentar pe tema Acordului Brexit programat pentru data de 12 martie, atunci, la data de 13 martie, Guvernul va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele