Theresa May și-ar putea anunța demisia

31
1 minut de lectură

Premierul britanic Theresa May și-ar putea anunța vineri, în cadrul unei întrevederi cu Graham Brady, retragerea din funcția de lider al Guvernului de la Londra, informează site-ul cotidianului The Guardian, preluat de Mediafax.

Mai mulți miniștri din cabinetul său au declarat pentru BBC că aceasta nu își poate păstra funcția.

Editorul politic de la BBC afirmă că premierul “mai are 36 de ore”. May urmează să se întâlnească vineri cu Sir Graham Brady, liderul Comisiei 1922.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Citiți și: Demisie în Guvernul britanic din cauza abordării lui May pe Brexit

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele