Top destinații scumpe versus destinații accesibile

61
7 minute de lectură

Pentru fiecare dintre noi, o vacanță este o motivație excelentă pentru a ne detensiona de stresul, agitația de la serviciu, dar mai ales un motiv de evadare din realitatea cotidiană. Astfel că atunci când ne decidem asupra unui moment de respiro, ne dorim destinații dintre cele mai spectaculoase, unde nu doar că suntem feriți de lume și de grijile de zi cu zi, ci mai ales dorim să ne retragem într-un univers în care tot ceea ce ne înconjoară să ne rupă ritmul de viață existent și să ne plaseze într-o lume unde nimeni și nimic nu ne mai pot afecta.
Evident că, în funcție de posibilități, vom opta pentru acea vacanță cât mai aproape de perfecțiune și ce e bine de știut este că astfel de locuri chiar există.

Three white rhinoceroses (Ceratotherium simum) wander on the plain as the snow covered peak of Mount Kilimanjaro rises above them in the background, Amboseli National Park, Kenya, East Africa, mid to late 20th Century. (Photo by Getty Images)

În topul celor mai luxoase, extravagante și scumpe destinații de vacanță se află Polinezia Franceză, unde cele mai cunoscute insule sunt Bora Bora, Moreea și Tahiti. Este de prisos să menționăm că aceste insule sunt de o frumusețe ieșită din comun, iar prețul pentru astfel de destinații, cu transport și cazare inclusă, pleacă de la 3.500 de euro pentru un sejur de 7 zile. Cazarea aici nu înseamnă în cele mai multe cazuri hoteluri, ci bungalow-uri, cu tot confortul inclus, iar peisajul este unul efectiv desprins dintr-o vedere. Plajele sunt spectaculoase, cu nisip fin și cu locuri de relaxare unde puteți avea parte de servicii dintre cele mai exclusiviste. Aici puteți alege să faceți scufundări, snorkeling, puteți admira corali și animale marine exotice și veți avea sentimentul că ați ajuns în paradis.

O altă destinație exotică, în apropierea coastei Venezuelei, este Aruba, o insulă unde veți avea parte de temperaturi de aproximativ 30 de grade pe tot parcursul anului, de plaje cu nisip alb și vegetație tropicală și unde veți găsi cea de-a treia spectaculoasă plajă din lume. Și aici, hotelurile și resorturile sunt dintre cele mai luxoase, iar măreția insulei este dată de piscinele cu apă naturală, de formațiunile muntoase, de dune și de nenumăratele sporturi acvatice, care vă vor asigura nenumărate moduri de petrecere a timpului liber. Un sejur aici pleacă de la 2.500 de euro, însă este unul dintre cele mai cunoscute locuri unde puteți întâlni frumoasele păsări flamingo roz pe plajă, un peisaj greu de întâlnit în altă parte.
Pentru cei care doresc aventură și adrenalină, Tanzania este locul pe care trebuie să îl rezerve pentru o vacanță pe măsură. Ce puteți face aici? Renumitele safari, care au început să fie din ce în ce mai căutate de turiști, indiferent de vârstă. Tanzania oferă numeroase parcuri și rezervații unde puteți face expediții pe Kilimanjaro și pe muntele Meru. Munții Tanzaniei variază în funcție de înălțime, de loc și de climă, iar Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, a atras mulți cățărători din întreaga lume. Coasta Tanzaniei este, probabil, faimoasă pentru arhipelagul Zanzibar și puteți alege să faceți scufundări sau snorkeling, pentru a admira priveliștile superbe ale vieții marine. Tot aici, puteți vizita parcul National Rubondo, un loc unde întâlni păsări migratoare și specii de pești rare (în special Tilapia și Nile). O vacanță de 7 zile aici poate pleca de la 1.700 de euro de persoană.
Dar să nu uităm și destinațiile europene, unde Monte Carlo conduce detașat prin lux și opulență. O vacanță aici va fi una de neuitat, însă cu siguranță nu este accesibilă tuturor, căci un sejur va fi de la 1.200 de euro de persoană.

Însă o vacanță frumoasă poate fi petrecută cu siguranță și în destinații mai puțin ostentative ca preț, iar aici oferta este destul de variată. De la Grecia, cu toate insulele minunate pe care le deține, plus partea continentală, o vacanță aici poate pleca de la 500 de euro de persoană și cu siguranță veți avea parte de confort, de plimbări și de distracții diverse. Plajele sunt frumoase și extrem de populate, iar insule precum Corfu, Thasos, Creta, Santorini, Mykonos, Zakynthos, Lefkada, Skiathos nu mai sunt de mult un secret pentru noi. Plajele frumoase, unitățile de cazare elegante, restaurantele cu specific grecesc și plimbările cu vaporul sunt la mare căutare printre turiști. Plajele aici pot fi și retrase, unde nu vă veți înghesui alături de mulți alți turiști, iar pentru cei pasionați de drumeții, Grecia pune la dispoziție o întreagă gamă de localități și de vestigii istorice care vor face să aveți o vacanță de neuitat.
O altă destinație aleasă de turiști este Turcia, mai ales pentru resorturile all-inclusive, unde pot petrece un sejur liniștit, departe de zgomot și de forfotă. Antalya este una dintre cele mai căutate destinații de aici, iar prețul pentru sejur/persoană poate pleca de la 500 de euro. Kusadasi, Bodrum, Belek, Marmaris sunt alte câteva locuri preferate de turiști pentru plajele lor, pentru peisaj și pentru confortul oferit la prețuri accesibile.

Croația este, de asemenea, una dintre cele mai vizitate destinații în perioada estivală, iar stațiunile de la malul Mării Adriatice sunt extrem de căutate. Fie că alegeți Istria sau Dubrovnik, vă veți îndrăgosti de coasta dalmată, atât pentru peisajele de aici, pentru liniștea locurilor, cât și pentru preparatele tradiționale locale. Un sejur de 7 zile în sezon estival poate pleca de la 300 de euro de persoană.
Pentru cei mai dornici de distracție, Europa vine cu oferte frumoase, iar Tenerife este doar una dintre ele.
Tenerife este singura dintre cele șapte insule Canare cu două aeroporturi, atrăgând milioane de oameni în fiecare an și oferind relaxare, aventură și vreme fantastică!

Fie că sunteți interesat de sporturi nautice, de distracție, de plajă, fie de explorarea satelor tipice canariene, Tenerife vine cu oferte pentru toate tipurile de turiști. Aici găsiți la un loc coaste frumoase, plaje fantastice cu nisip auriu, dar și situri de patrimoniu mondial – orașul San Cristóbal de la Laguna și Parcul Național Teide – și zeci de zone naturale protejate. O vacanță aici poate pleca de la 600 de euro, dacă alegeți luna septembrie, de exemplu.

Am enumerat aici doar câteva dintre cele mai luxoase, respectiv accesibile destinații de vacanță, ca un minighid pentru cei care doresc să-și planifice o vacanță.

Cu siguranță, sunt multe de spus despre fiecare dintre acestea și categoric nu am vrea să trecem cu vederea nici celelalte sute de locuri existente pe mapamond care ni se pot potrivi când hotărâm să ne luam o vacanță, însă avem convingerea că, indiferent de vârstă, de profesie, fiecare dintre dumneavoastră și-a luat gândul, măcar pentru cinci minute, de la problemele de zi cu zi și a savurat imaginar briza mării și un cocktail, în timp ce se relaxează pe un șezlong.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele