Topul celor mai bune aeroporturi din 2019

98
Singapore Changi Airport va include cea mai mare cascadă de interior din lume. Foto: jewelchangiairport.com

Aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat cel mai bun aeroport din lume pentru al șaptelea an consecutiv, potrivit topului realizat de Skytrax World Airport Awards pentru anul 2019.

Potrivit Skytrax, a fi lider mondial presupune eforturi constante de modernizare, inovație și design. Astfel, aeroportul Changi a fost desemnat cel mai bun aeroport internațional din lume, chiar înaintea inaugurării terminalului Jewel, programată pentru luna aprilie.

„A fi votat cel mai bun aeroport din lume pentru al șaptelea an consecutiv este o reușită fantastică. Rezultatul continuă să evidențieze popularitatea aeroportului“, a declarat Edward Plaisted, directorul executiv al Skytrax, citat de CNN.

Premiul a fost acordat miercuri, la Londra, în cadrul Passenger Terminal Expo 2019.

Premiile Skytrax World Airport se acordă în baza voturilor acordate în cadrul unui sondaj global despre nivelul de mulțumire al călătorilor în raport cu diferite aeroporturi.

Pe lângă topul celor mai bune 10 aeroporturi, Skytrax acordă mențiuni pentru diferite categorii, cum ar fi cel mai bun personal, cele mai bune restaurante, sisteme de operare a bagajelor, curățenie etc.

Aeroportul Changi din Singapore este renumit pentru piscina sa, cinematografele care operează 24 din 24 de ore și centrele comerciale. După deschiderea terminalului Jewel, aeroportul va fi dotat cu cea mai mare cascadă de interior din lume.

Pe locul doi se clasează Aeroportul Internațional din Tokyo (Haneda), care a câștigat o poziție față de 2018. Aeroportul a primit mențiuni și pentru cel mai bun aeroport local, precum și cel mai curat.

Pe locul trei s-a poziționat Aeroportul Internațional Incheon (Coreea de Sud), în coborâre cu o poziție.

O intrare nouă este Aeroportul Internațional Narita, pe locul nouă. Narita este unul dintre cele trei aeroporturi japoneze din topul Skytrax, pe locul șase situându-se Aeroportul Central Internațional. De altfel, aeroporturile din Asia domină topul, Aeroportul Internațional din Hong Kong fiind plasat pe locul cinci.

Aeroportul din Frankfurt a ratat topul anul acesta, după ce a ocupat poziția a zecea timp de doi ani consecutiv.

Topul Skytrax World Airport Awards pe 2019:

1. Singapore Changi Airport — Singapore

2. Tokyo International Airport (Haneda) — Tokyo, Japonia

3. Incheon International Airport — Seul, Coreea de Sud

4. Hamad International Airport — Doha, Qatar

5. Hong Kong International Airport — Hong Kong

6. Central Japan International Airport — Golful Ise, Japonia

7. Munich Airport — München, Germania

8. London Heathrow Airport — Londra, Marea Britanie

9. Narita International Airport — Tokyo, Japonia

10. Zurich Airport — Zurich, Elveția

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele