Agricultorii vor primi peste 1,7 lei/litru de motorină

27
1 minut de lectură

Guvernul a aprobat schemele de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură şi respectiv în acvacultură, iar pentru acest an, cuantumul sprijinului financiar este de 1,7964 lei/ litru motorină.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat este de 580 de milioane de lei și este asigurată din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Schema de ajutor de stat a fost introdusă începând cu anul 2015 prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate, care se acordă sub formă de rambursare.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură sunt: producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale şi/sau persoane juridice; grupuri de producători recunoscute, sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care exploatează terenuri agricole/deţin, cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere; organizaţiile și federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare; organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

De ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină vor beneficia și aproximativ 38 de firme cu activități în acvacultură.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele