Transparency International: România, a patra cea mai coruptă țară din UE

160
1 minut de lectură

România se situează în Uniunea Europeană pe locul 24 din 28 în ceea ce privește percepția privind corupția, plasându-se înaintea Ungariei, Greciei și Bulgariei, scorul României scăzând cu un punct în 2018 comparativ cu anul precedent, conform unui raport anual al organizației Transparency International.

Organizaţia a prezentat astăzi raportul anual privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) la nivel global, gradul de corupţie în sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experţi şi oameni de afaceri din cele 180 de ţări incluse în analiză.

Potrivit clasamentului pe anul 2018 privind corupţia realizat de Transparency International, România se situează pe locul 61 la nivel mondial, având 47 de puncte, în scădere cu două poziții față de 2017.

Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei.

La nivelul celor 28 de state ale Uniunii Europene, România se situează pe locul 24, înaintea Ungariei (46 de puncte), Greciei (45) şi Bulgariei (42 de puncte).

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele