Tratatul INF, tema principală a întrevederii Putin – Pompeo

16

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care s-a întâlnit marți la Soci cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu retragerea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un consilier prezidențial de la Kremlin.

Iuri Ușakov, consilier al președintelui Rusiei, a menționat că Putin și Pompeo au discutat despre o serie de chestiuni de stabilitate strategică, inclusiv retragerea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare sau situația Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (New START), informează Mediafax.

Potrivit oficialului rus, Moscova „așteaptă ca Administrația americană să prezinte ideea președintelui Donald Trump în ceea ce privește stabilitatea strategică“.

„De asemenea, ne-am exprimat dezamăgirea față de retragerea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Am discutat despre situația din jurul Noului START, care expiră în 2021“, a adăugat sursa citată.

„În același timp, președintele nostru a subliniat că suntem gata să revenim la un dialog pragmatic normal cu privire la toate aspectele stabilității strategice și la toate aspectele legate de controlul armamentului“, a adăugat consilierul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele