TravelZoom | 7 greșeli care m-au învățat să fiu mai deștept când călătoresc

241
2 minute de lectură

Eu cred despre mine că, atunci când călătoresc, sunt experiment și inteligent, fac numai deal-uri bune și reușesc să ajung în locuri spectaculoase, cu bani puțini.

De pildă, m-am prins repede cum poți să trăiești ieftin pe o insulă extrem de scumpă cum e Seychelles sau cum să ajungi cu mai puțin de 400 de euro în Chiang Mai din Thailanda.

Pe de altă parte însă, am făcut suficiente greșeli în timpul călătoriilor sau când planificam vacanțe, iar din fiecare am învățat ceva util. Hai să le luăm pe rând:

Nu amâna să cumperi un bilet de avion pentru că ajungi să plătești dublu

Greșeala asta e obișnuită. Vrei să pleci într-un loc, începi să răsfoiești site-urile liniilor aeriene și dai peste o ofertă foarte bună. În momentul ăla te gândești așa: „Ok, deci se poate și la prețul ăsta. Ia să văd totuși dacă nu cumva găsesc și mai ieftin”. Și începi să cauți din nou. Numai că, poate ești la muncă sau ai altceva de făcut în momentul ăla, e posibil să amâni operațiunea pentru a doua zi. Și surpriză: a doua zi, nu mai există oferta aia super ieftină. Eu am pățit în iarna asta, când voiam să călătoresc Liban: am găsit o ofertă la Tarom de o sută de euro, dus-întors, dar pentru că nu am cumpărat biletul în ziua respectivă, am ajuns să plec la Beirut cu Aegean Airlines, cu 250 de euro.

De atunci, m-am învățat minte: când găsesc ceva bun, cumpăr pe loc. Nu am bani în momentul ăla? Exact pentru operațiuni din astea mi-am făcut un card de credit. Plătesc pe loc cu cardul și pun banii înapoi la salariu.

E bine să fii fidel unei companii, dar nu uita totuși că balta e plină de pește

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele