TravelZoom | Sri Lanka luptă să-și recâștige turiștii. Inclusiv în România

29
2 minute de lectură

Lonely Planet a desemnat-o țara anului în 2019, iar National Geographic Travel a inclus-o în 2018 în topul celor mai cool destinații. „Cea mai bună plajă din lume”, „capitala surfingului în Asia”, „cea mai bună destinație pentru ecoturism”. Toate titlurile obținute de Sri Lanka în ultimii ani și care ar fi trebuit să pună insula în topul mondial al destinațiilor de vacanță, nu mai înseamnă acum nimic după atacurile teroriste din noaptea de Paște.

Cifrele și declarațiile oamenilor din industria turismului din insula din Oceanul Indian arată îngrozitor:

Business Insider scrie că gradul de ocupare a hotelurilor a coborât cu 85-90%, iar sosirile de turiști au înregistrat o cădere de 80%. Proprietarii de hoteluri oferă discounturi nemaintâlnite, unii și-au trimis acasă mai mult de jumătate din personal, iar autoritățile de turism spun că poate ar trebui acum să se orienteze cu promovarea spre țări „mai obișnuite” cu atacurile teroriste precum India, Israel sau Rusia.

Turismul reprezenta una dintre cele mai importante industrii, în condițiile în care, anul trecut, 2,3 milioane de străini au venit în Sri Lanka și au generat venituri de 4,4 miliarde dolari. Prognoza pentru 2020 era de 4,5 milioane de turiști și venituri de 7 miliarde de dolari.

Problema este că în atacurile teroriste din aprilie au murit 250 de oameni, din care 45 erau turiști străini, chinezi, americani, britanici, indieni. În aceste condiții era de așteptat ca o bună parte dintre cei care-și rezervaseră vacanțe să renunțe între timp la ele.

Ce se mai poate face în acest moment pentru a salva turismul singalez?

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele