Trei ruși, arestați în cazul evadării lui Rocco Morabito, supranumit „Regele Cocainei din Milano”

133
1 minut de lectură

Trei cetățeni ruși au fost arestați în Uruguay în cazul evadării lui Rocco Morabito, supranumit „Regele Cocainei din Milano”, potrivit The Moscow Times.

Aceștia sunt suspectați că l-ar fi ajutat pe italian să fugă printr-o gaură din acoperișul penitenciarului din Montevideo, luna trecută.

Lider al puternicului clan ’Ndrangheta, Morabito urma să fie extrădat în Italia la momentul evadării. Alți trei deținuți – dintre care unul condamnat pentru omucidere –, care așteptau să fie extrădați în Brazilia, respectiv Argentina, au evadat odată cu Rocco Morabito.

După ce au fugit prin gaura din acoperiș, cei patru bărbați, folosindu-se de o funie, au traversat pe clădirea adiacentă închisorii, unde l-au jefuit pe proprietar, potrivit Ministerului de Interne din Uruguay.

Ambasada Rusiei din Montevideo a confirmat, miercuri, agenției RIA Novosti informația legată de arestarea celor trei cetățeni ruși. „Nu știm de ce au fost reținuți”, a precizat purtătoare de cuvânt a ambasadei, Vasilisa Fofanova.

Morabito, 23 de ani de fugă

Morabito a fost prins de poliție în 2017 într-un hotel de lux din Montevideo, după mai bine de 23 de ani de fugă. În momentul capturării, mafiotul se afla alături de soția sa de origine angoleză.

Rocco Morabito a fost condamnat în Italia, în absență, la 30 de ani de închisoare.

Epopeea arestării sale a început în 1994, când Morabito a încercat să importe în Brazilia o tonă de cocaină, în valoare de peste 7,64 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele