Trei spitale din Capitală nu au apă caldă și căldură. Ministerul Sănătății solicită măsuri urgente

196
2 minute de lectură
Sursă foto: Spitalul Județean Mehedinți

Urmăriți-ne și pe Facebook

Reprezentanții Ministerului Sănătății, au informat, joi, că au verificat situația în unitățile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de întreruperea agentului termic și menționează că spitalele în cauză au primit înștiințări de la RADET la peste două ore după ce au efectuat sistările.

Cele trei unități medicale afectate sunt Institulul Oncologic București, Institutul Clinic Fundeni și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu. Totodată și DSP București va dispune verificări la fața locului.

Ministerul Sănătății atrage atenția asupra faptului că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical și a solicitat Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea și modului de comunicare al Regiei RADET.

Unitățile afectate vor folosi surse alternative pentru asigurarea căldurii și a apei calde până la remedierea situației, informează secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof. dr. Horațiu Moldovan.

„Am vorbit cu managerii celor trei unități sanitare pentru că am vrut să verific că pot fi asigurate condițiile necesare continuării îngrijirilor medicale de care au nevoie pacienții. Spitalele au primit înștiințări de la compania RADET la peste două ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locații se vor face eforturile necesare și vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii și a apei calde“, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof.dr. Horațiu Moldovan, prin intermediul informării.

Potrivit aceleiași surse, la fața locului a fost trimisă și o echipă din cadrul DSP București.

„Suplimentar, am cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică București să verifice la fața locului care este situație și să îndrume echipele de management pentru a lua măsurile necesare care se impun. Dar este regretabil că evenimente de această natură continuă și nu putem fi de acord ca, în plină iarnă, pacienții să fie puși în astfel de situații“, a completat acesta.

RADET anunţa joi că, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele