Trump acuză opoziţia democrată de cel mai mare abuz de putere din istoria SUA

31
2 minute de lectură

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a acuzat astăzi opoziţia democrată de „obstrucţionarea justiţiei“, atribuindu-i „cea mai mare depăşire a atribuţiilor din istorie“, în contextul investigaţiei ample lansate de Camera Reprezentanţilor împotriva sa.

„Este cea mai mare depăşire a atribuţiilor din istoria ţării noastre. Democraţii obstrucţionează justiţia. Este o incursiune de amploare în căutarea disperată a unei infracţiuni, când de fapt adevărata infracţiune este ce fac și au făcut democraţii!”, a spus Donald Trump într-o postare pe Twitter, denunţând o „hărţuire prezidenţială“.

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a lansat luni o nouă investigaţie care îl vizează pe preşedintele Donald Trump şi pe colaboratori apropiaţi ai acestuia, pentru presupuse acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi abuz de putere, relatează Mediafax.

Comisia Juridică a transmis solicitări pentru furnizarea de documente de către 81 de persoane sau entităţi care au legătură cu preşedintele Trump, oferind termenul limită de 18 martie pentru a răspunde. Printre persoanele sau entităţile vizate se numără companii ale familiei prezidenţiale, foşti membri ai echipei de campanie electorală şi rude apropiate, inclusiv Donald Trump jr, fiul liderului de la Casa Albă.

În plus, alte trei comisii din Camera Reprezentanţilor solicită Casei Albe şi Departamentului de Stat detalii despre conversaţiile preşedintelui american cu omologul său rus, Vladimir Putin. Comisia pentru Informaţii, Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Monitorizarea activităţilor guvernamentale din Camera Reprezentanţilor le-au cerut lui Mick Mulvaney, şeful interimar al Cancelariei prezidenţiale, şi secretarului de Stat, Mike Pompeo, stenograme şi alte documente referitoare la discuţiile lui Donald Trump cu Vladimir Putin.

Preşedintele american a reiterat luni seară, în contextul anchetei Camerei Reprezentanţilor, că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală, denunţând o „farsă politică“. Întrebat dacă va coopera în investigaţia lansată de Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor, Trump a declarat: „Eu cooperez tot timpul cu toată lumea“. „Știţi ce este frumos? Nu a fost nicio colaborare externă, totul este o farsă. Pe măsură ce îmbătrâniţi, vă daţi seama de acest lucru. Este vorba de o farsă politică“, a explicat Donald Trump.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele