O treime dintre români lucrează în picioare

1 minut de lectură

Un sfert dintre angajații români lucrează așezați, 35% lucrează în picioare, 26,5% depun un efort fizic moderat, iar pentru 12,6% efortul fizic la muncă este intens, arată datele publicate de Eurostat.

Aceeași sursă arată că media europeană este 39% pentru angajați șezând, 20% în picioare, 30% lucrează cu efort moderat și 12% cu efort intens.

Așezați lucrează ultilizatorii de computere, angajații din call-centere sau șoferii, iar cei ce stau în picioare sunt profesorii sau vânzătorii. Depun un efort moderat angajații din service-uri auto sau instalatorii iar lucrătorii din construcții sunt cei de fac eforturi intense, potrivit aceleiași surse.

Spre deosebire de România, în Olanda (55%), Germania (54%) și Luxemburg (52%) cei mai mulți angajați lucrează așezați, în timp ce în Lituania (50%) și Grecia (46%) cele mai multe slujbe implică un efort fizic moderat. În România și în Spania (43%) sunt cele mai multe persoane care lucrează în picioare, iar în Grecia (22%) și Polonia (16%) sunt cei mai mulți angajați care au muncă solicitantă.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele