Trump admite că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi ar putea fi mort

49
1 minut de lectură

Președintele Donald Trump a declarat joi că presupune că jurnalistul Jamal Khashoggi este mort și că răspunsul SUA la Arabia Saudită va fi probabil “foarte sever”, dar că totuși dorește să ajungă la fondul a ceea ce s-a întâmplat mai exact, relatează Reuters, citata de Mediafax.

În Istanbul, anchetatorii turci au percheziţionat pentru a doua oară consulatul din Arabia Saudită unde Khashoggi, rezident american și cronicar al cotidianului The Washington Post, care a fost un puternic critic al lui prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a dispărut pe 2 octombrie, căutând indicii despre incidentul care a provocat o criză internațională.

Trump a recunoscut pentru prima dată că probabil Khashoggi a fost ucis.

“Aşa mi se pare. Este foarte trist”, a declarat Trump reporterilor înainte de a se îmbarca în aeronava prezidenţială pentru o călătorie în interes politic.

Initial, el spusese ca e posibil ca jurnalistul sa fi fost victima unor asasini fara scrupule, altii decat cei pe care presa occidentala, printre care The New York Times, ii descrisese ca fiind din anturajul lui bin Salman.

Oficialii turci au declarat că sunt de părere că jurnalistul saudit a fost ucis în incinta consulatului, iar corpul său a fost dezmembrat şi eliminat.

Arabia Saudită a negat orice implicare în dispariția jurnalistului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele