Senatorul liberal Iulia Scântei cere revocarea Avocatului Poporului

115
1 minut de lectură

Senatorul PNL Iulia Scântei va cere conducerii partidului să declanșeze procedura parlamentară de revocare din funcția de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea, după ce acesta a plecat în concediu fără să își delege atribuțiile, cum prevede legea.

„În calitate de Senator PNL și membru al Comisiei Juridice a Senatului, voi solicita conducerii PNL în cadrul primei ședințe a Biroului Executiv, sesizarea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru declanșarea procedurii parlamentare de revocare din funcție a lui Victor Ciorbea ca urmare a încălcării de către acesta, cu rea-credință, a atribuțiilor prevăzute în Legea de funcționare a instituției Avocatului Poporului (Legea nr. 35/1997) și a jurământului de învestire în demnitatea publică de Avocat al Poporului”, spune Scântei.

Aceasta susține că, potrivit legii, Victor Ciorbea trebuia să își delege atribuțiile avute la conducerea Avocatului Poporului, în momentul în care a plecat în concediu.

Senatorul liberal mai susține că Victor Ciorbea nu este „avocat al poporului, ci este avocatul infractorilor”.

Revocarea din funcția de Avocat al Poporului se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității.

USR și PNL au depus fiecare o solicitare, miercuri, la Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR cu privire la ordonanaț de urgență care a modificat Legile justiției, adoptată luni de Guvern.

O cerere similară a depus și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției (PÎCCJ).

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele