Trump continuă războiul comercial: Nu sunt de acord cu reducerea tarifelor pe bunurile chinezești

22
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Trump a declarat că nu a fost de acord să reducă tarifele asupra bunurilor din China. “Nu am fost de acord cu nimic” a spus el, stârnind noi îndoieli cu privire la momentul în care cele mai mari economii ale lumii ar putea pune capăt războiului comercial care durează de 16 luni, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Oficialii din ambele țări, au declarat că SUA şi China au convenit să reducă tarifele impuse de ambele părţi, în cadrul “primei faze” a acordului comercial. Însă ideea recuperării tarifare s-a confruntat cu o opoziție dură în cadrul administrației Trump.

Aceste diviziuni au fost afișate integral vineri, când Trump – care s-a descris în mod repetat ca fiind „Tariff Man” – a declarat reporterilor de la Casa Albă că nu a fost de acord să reducă tarifele deja instituite.

“China ar dori să obțină oarecum un roll-back, nu un roll-back complet, pentru că ei știu că nu o voi face. Nu am fost de acord cu nimic”, a spus președintele american.

Acesta a explicat că statul chinez dorește să ajungă la o înţelegere mai mult decât își dorește el, adăugând că tarifele din SUA au generat „miliarde” pentru economia americană. „Sunt foarte fericit acum. Încasăm miliarde de dolari”, a mai spus Trump.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele