Trump ia partea Rusiei în disputa cu FBI

După o întâlnire faţă în faţă cu cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin, Donald Trump şi-a contrazis propriul serviciu de informaţii în privinţa amestecului Rusiei în campania electorală din Statele Unite.

1 minut de lectură

Preşedintele american Donald Trump a luat partea Rusiei în disputa privind interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

După o întâlnire faţă în faţă cu cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin, Donald Trump a contrazis serviciul de informaţii american în privinţa amestecului Rusiei în campania electorală din Statele Unite.

Vladimir Putin şi-a reluat declaraţia că Rusia nu a intervenit niciodată în problemele interne ale SUA.

Cei doi au discutat luni în spatele uşilor închise aproape două ore, în capitala finlandeză Helsinki.

La conferinţa de presă de după întâlnire, preşedintele Trump a fost întrebat dacă în cazul interferenţei în alegeri el crede în ceea ce afirmă propriul său serviciu de informaţii sau în ce spune preşedintele Putin.

„Preşedintele Putin spune că n-a fost Rusia. Nu văd niciun motiv de ce-ar fi fost ea”, a răspuns el.

FBI a concluzionat în 2016 că Rusia a fost în spatele unei campanii de reducere a şanselor candidatei Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale, prin intermediul unor atacuri cibernetice şi al lansării unor ştiri false răspândite pe reţelele de socializare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele