Trump, ofertă pentru britanici: Un acord major cu SUA după ce Regatul Unit se „descătușează”

302
1 minut de lectură

Președintele american Donald Trump a afirmat luni că Marea Britanie și Statele Unite ar putea încheia un acord comercial major după ce Regatul Unit se „descătușează”, informează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

„Un acord comercial mare este posibil după ce Regatul Unit se eliberează de cătușe. Deja am început să discutăm”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter, în cursul vizitei sale în Marea Britanie.

Anterior, Trump a îndemnat Marea Britanie să se „retragă” din negocierile cu Uniunea Europeană dacă nu reușește să obțină un acord de Brexit favorabil.

Marea Britanie este una din cele mai importante piețe pentru exporturile americane, dar și o sursă majoră de importuri pentru SUA, astfel că un acord comercial amplu ar putea fi benefic pentru ambele țări.

Totuși, există îngrijorări serioase la Londra în legătură cu standardele pe care Marea Britanie ar putea fi obligată să le accepte pentru a reuși să încheie o înțelegere comercială cu Statele Unite după ieșirea din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele