Trump: SUA vor instala în spațiu sisteme antirachetă

40
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi că Statele Unite vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă în spațiu pentru detecția și distrugerea atacurilor cu rachete, relatează Mediafax.

Scopul nostru este simplu: să ne asigurăm că putem detecta și distruge orice rachetă lansată spre Statele Unite – oriunde, oricând“, a declarat Trump cu ocazia lansării Strategiei de apărare antirachetă a SUA.

Într-un moment în care amenințările evoluează rapid, trebuie să fim siguri că tehnicile noastre defensive sunt neegalate și fără rival în lume“, a adăugat liderul american.

Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a declarat că sistemele de rachete hipersonice dezvoltate de Rusia sau China sunt mai greu de detectat, urmărit și distrus. În aceste condiții, SUA intenționează să amplaseze în spațiu o rețea de senzori care să detecteze mai rapid lansările de rachete. De asemenea, Administrația de la Washington plănuiește să studieze posibilitatea de a amplasa interceptori în spațiu, astfel încât SUA să poată distruge rachetele inamice încă din primele minute din momentul lansării.

În martie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că țara sa dezvoltă o serie de arme strategice inovatoare ce pot fi echipate cu focoase nucleare, inclusiv rachetele balistice Sarmat, sistemul de rachete hipersonice Avangard, o dronă subacvatică ce poate distruge porturile inamice sau o rachetă intercontinentală cu propulsie atomică.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele