Nissan și Mitsubishi: plăți necorespunzătoare de 7,8 mil. de euro pentru Ghosn

1 minut de lectură

Carlos Ghosn (foto), fost președinte al Nissan și Mitsubishi, a primit plăți necorespunzătoare în valoare de 7,8 milioane de euro din partea alianței formate de producătorii de automobile, potrivit celor două companii la cârma cărora s-a aflat, citate de BBC.

Anunțul survine unei anchete comune efectuate de cele două companii cu privire la presupusele abateri comise de Ghosn.

Ghosn a fost reținut în noiembrie în urma unor acuzații de infracțiuni financiare. În pofida negării acuzațiilor, acesta a fost schimbat din funcție.

Potrivit unui comunicat al companiei Nissan, Ghosn a primit compensații de la alianța cu sediul în Olanda și a semnat un contract fără a-i consulta pe ceilalți doi membri ai consiliului de administrație, Hiroto Saikawa, directorul executiv al Nissan, și Osamu Masuko, directorul executiv al Mitsubishi.

În vârstă de 64 de ani, Ghosn este acuzat că și-a subevaluat salariul timp de opt ani și că a transferat temporar pierderi din investiții private către Nissan.

Detenția sa în Japonia a atras critici și a iscat suspiciuni că arestarea a fost rezultatul unui joc al puterilor în alianța dintre cei doi constructori japonezi și Renault.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele