Nissan și Mitsubishi: plăți necorespunzătoare de 7,8 mil. de euro pentru Ghosn

31
1 minut de lectură

Carlos Ghosn (foto), fost președinte al Nissan și Mitsubishi, a primit plăți necorespunzătoare în valoare de 7,8 milioane de euro din partea alianței formate de producătorii de automobile, potrivit celor două companii la cârma cărora s-a aflat, citate de BBC.

Anunțul survine unei anchete comune efectuate de cele două companii cu privire la presupusele abateri comise de Ghosn.

Ghosn a fost reținut în noiembrie în urma unor acuzații de infracțiuni financiare. În pofida negării acuzațiilor, acesta a fost schimbat din funcție.

Potrivit unui comunicat al companiei Nissan, Ghosn a primit compensații de la alianța cu sediul în Olanda și a semnat un contract fără a-i consulta pe ceilalți doi membri ai consiliului de administrație, Hiroto Saikawa, directorul executiv al Nissan, și Osamu Masuko, directorul executiv al Mitsubishi.

În vârstă de 64 de ani, Ghosn este acuzat că și-a subevaluat salariul timp de opt ani și că a transferat temporar pierderi din investiții private către Nissan.

Detenția sa în Japonia a atras critici și a iscat suspiciuni că arestarea a fost rezultatul unui joc al puterilor în alianța dintre cei doi constructori japonezi și Renault.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele