Premierul Viorica Dăncilă, într-o vizită neanunțată în Israel

44
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri o vizită în Israel care nu a fost anunțată și nu figurează nici pe agenda oficială a premierului.

Anunțul a fost făcut abia după ce Viorica Dăncilă a ajuns în Israel, printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării biroului de presă al guvernului, premierul român s-a întâlnit cu omogul său israelian, Benjamin Netanyahu, ocazie cu care au stabilit detalii despre ședința comună de guvern, care ar putea avea loc în prima parte a acestui an.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare”, se spune în comunicatul de presă al guvernului.

De asemenea, în urma discuției celor doi s-ar fi făcut progrese pentru încheierea Parteneriatului România-Israel, în domeniul noilor tehnologii, ”de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale”. Nu a fost ignorată nci ”consolidarea relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație”, mai spune sursa citată.

În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală”, se spune în finalul comunicatului.

Ședința comună a celor doi premieri, român și israelian, trebuia să aibă loc la București în luna noiembrie a anului trecut dar a fost amânată. Ea fusese anunțată de Ambasada Israelului la București.

 

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele