România importă masiv energie

29
1 minut de lectură

România continuă să importe masiv energie electrică. în condițiile unor prețuri volatile ale energiei. Astfel, potrivit datelor OPCOM și Transelectrica, vineri dimineaţă cantitatea de energie importată era de peste 1.800 de MW.
Aceste importuri însemnate au loc în contextul în care preţul energiei importate a fost mai mic față cel din piaţa românească. La ora 12:00, importul era de 1.626 MW. Consumul ţării se ridica la 8.440 MW, iar producţia, la 6.814 MW. Pe primul loc în topul surselor sunt hidrocarburile, care asigurau 24% din producţie la ora 12:00. Urmează cărbunele, cu 20%, nuclear – 19%, hidro – 18%, eolian – 8%, fotovoltaic – 7%, biomasă – 0,8%. Preţul energiei cu livrare sâmbătă creşte din nou la nivelul maxim de 650 de lei pe MWh, care a mai fost atins joi, România fiind în continuare cea mai scumpă piaţă din regiune, Din perspectiva asigurării cantității necesare de energie, ziua de vineri nu a prezentat vreo tendință nouă. În această iarnă România a importat energie în timpul zile, când consumul este maxim. Importurile masive sunt necesare deoarece capacităţile de producţie nu pot susţine consumul mare din perioada de iarnă. Piața românească de energie care nu poate să susţină un consum de 9.000 MWh.

RUNCORN, ENGLAND – NOVEMBER 07: Technicians perform maintenance tasks on an electricty pylon near Ince Salt Marshes near to chemical and manufacturing plants on the River Mersey estuary on November 7, 2016 in Runcorn, England. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele