Trump vrea imigrație bazată pe merite

48
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a prezentat planurile unui nou sistem de imigrație ce ar favoriza tinerii cu un grad ridicat de educație și buni vorbitori ai limbii engleze.

Într-o conferință ce a avut loc la Casa Albă, președintele Trump a propus abandonarea sistemului actual ce-i favorizează pe aplicanții care au rude în Statele Unite, relatează BBC.

În virtutea noilor reguli, controlul de frontieră ar fi înăsprit și procesul de acordare a azilului politic ar fi mai sever.

Oficialii democrați cu rang înalt au respins ideea formulată de liderul de la Casa Albă, considerând planul a fi „mort în fașă“.

Potrivit democraților, sistemul propus nu le oferă o cale spre cetățenie așa-numiților „visători“ – sute de mii de persoane venite în Statele Unite în copilărie, dar care nu au dreptul legal de a rămâne pe teritoriul țării.

Însă președintele Trump consideră că planul său ar putea deveni subiectul „invidiei lumii moderne“.

„Punem la mare preț politica ușilor deschise pe care vrem să o promovăm. Însă o mare proporție dintre imigranți trebuie să vină pe merit și pricepere“, a comentat liderul de la Casa Albă.

„Marea schimbare ar fi creșterea proporției imigrației pe bază de merit de la 12 la 57% și ne-am dori ca această proporție să fie chiar mai mare“, a spus el.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele