Bulgaria ar putea renunța la achiziția de avioane F-16

42
1 minut de lectură

Negocierile între Sofia și Washington privind achiziția de către Bulgaria a opt aeronave multirol F-16 noi s-ar putea încheia fără un rezultat, a declarat ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, motivul impasului fiind cel al prețului, relatează Mediafax.

Karakachanov a precizat că Guvernul de la Sofia nu se aștepta să primească „ceva gratuit, ci să i se ofere aeronavele la prețuri normale, luând în considerare prețurile oferite altor țări, cum este cazul Slovaciei“.

Slovacia a semnat anul trecut un contract în valoare de 1,59 miliarde de euro (1,78 miliarde de dolari) pentru achiziția a 14 avioane F-16 Block 70/72 din Statele Unite.

Ministru nu a dezvăluit valoarea ofertei făcute de partea americană, însă mai mulți oficiali bulgari au estimat că valoarea ofertei ar putea să se ridice la aproximativ 859 de milioane de dolari.

Karakachanov a sugerat că țara sa, care vrea să înlocuiască aparatele sovietice MiG-29 cu opt aeronave multirol noi, s-ar putea reorienta spre avioane oferite de Italia (Eurofighter Typhoon) sau Suedia (JAS 39 Gripen).

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele