Trump vrea pedeapsa capitală pentru „criminalii în masă și cei motivați de ură“

37
1 minut de lectură

Președintele american Donald Trump a declarat luni că „va cere Departamentului de Justiție să propună pedeapsa cu moartea pentru cei care comit crime în masă și motivate de ură“, relatează site-ul postului CNN, preluat de Mediafax.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că pedeapsa capitală în aceste cazuri ar trebui efectuată „în mod rapid, decisiv și fără a amâna inutil ani de zile“.

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliția a anunțat că 26 de persoane sunt rănite și în prezent primesc atenție medicală la spitalele din apropiere.

Liderul de la Casa Albă l-a numit pe atacatorul din El Paso un „om rău“ și a cerut americanilor să condamne „supremația albă“

„Atacatorul din El Paso a postat un manifest online prin care își exprimă ura de rasă. Națiunea noastră trebuie să condamne rasismul, bigotismul și supremația albă“, a comentat Trump.

Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desășurat în fața unui bar din orașul Dayton, situat în statul american Ohio. Incidentul a avut loc la doar câteva ore de la atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele