Tudorel Toader a venit neinvitat la discuțiile pe modificarea codurilor penale

3 minute de lectură

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției, condusă de Florin Iordache, s-a întrunit astăzi pentru a începe dezbaterile pe modificarea codurilor penale. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a prezentat la discuții, în pofida faptului că Florin Iordache susține că nu l-a invitat.

Tudorel Toader a declarat că secretarul de stat Mariana Moț i-a transmis că Ministerul Justiției a fost invitat la dezbaterile Comisiei pentru legile justiției.

„Sigur că da, domnul ministru a venit doar să vă vadă cum vă contraziceți, dar nu ăsta e motivul. Eu am declarat de foarte multe ori că am dat curs tuturor invitațiilor pe care le-am primit. Astăzi, doamna secretar de stat Moț mi-a spus că Ministerul a fost invitat la debutul dezbaterilor pentru reluarea acestui proiect de lege. Acesta este motivul pentru care am venit“, a afirmat Tudorel Toader, la începutul dezbaterilor Comisiei pe modificarea Codului penal, informează Mediafax.

Președintele Comisiei pentru legile justiției, Florin Iordache, a declarat că el personal nu l-a invitat pe ministrul Justiției Tudorel Toader, fiind o greșeală a staff-ului tehnic. El a adăugat că e regretabil că Guvernul nu a reușit să transpună decizia CCR în codurile penale.

„Florin Iordache execută ordinele lui Dragnea la foc automat! Deputații din Comisia Juridică au fost convocați azi, la ora 15:30, în Comisia specială pentru a modifica rapid Codul Penal, dar și Legea 78/2000 pentru prevenirea și sancționarea faptelor de corupție. PSD vrea să impună următoarele modificări: reducerea termenelor de prescripție, abrogarea neglijenței în serviciu, micșorarea termenelor la eliberarea condiționată. Și, nu în ultimul rând, vrea să abroge articolul în baza căruia Dragnea ar putea fi condamnat în dosarul angajărilor fictive! Infractorii își fac, din nou, legislația penală“, a transmis pe Facebook, la rândul său, USR.

Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea perioadei de activitate a Comisiei speciale pe legile justiției pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea săptămâna trecută că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal și Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru că a fost păcălit de către Guvern, însă acum își va relua atribuțiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții“.

În replică, Tudorel Toader a explicat că proiectele Codului penal și Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgență, doar printr-o OUG.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele