Incendiu la moscheea al-Aqsa, simultan cu cel de la Notre-Dame

1 minut de lectură

În timp ce pompierii parizieni se luptau cu flăcările ce au mistuit celebra catedrală gotică Notre-Dame, veche de 850 de ani, un incendiu s-a declanșat la moscheea al-Aqsa din Ierusalim.

Incendiul de la al-Aqsa s-a declanșat în apropierea camerei de rugăciune Marwani, a declarat Antar al-Hazmawi, unul dintre paznicii obiectivului religios, citat de portalul de știri The New Arab.

Pompierii au reușit să stingă flăcările înainte să se producă pagube majore.

Președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a deplâns situația și a subliniat necesitatea conservării locurilor sfinte pentru „imensa lor valoare religioasă și umană“.

Pe de altă parte, Biserica Catolică din Ierusalim a anunțat că se roagă ca incendiul ce a afectat grav catedrala Notre-Dame „să nu fi fost intenționat“, exprimându-și solidaritatea cu Biserica din Franța.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele