Turcan anunță că Guvernul ar intenționa să ofere transport județean gratuit pentru elevi

155
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Urmăriți-ne și pe Facebook

Executivul își va asuma, la ședința de vineri, răspunderea pentru abrogarea ordonanței de urgență emisă de PSD care scoate transportul public județean din sfera serviciilor publice, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

„Am promis, ne ținem de cuvânt! Siguranța copiilor noștri este mai presus de orice! Mâine (vineri – n.r.), la ședința de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ. Transportul pentru elevi și profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice. Elevii care fac naveta la școală trebuie să aibă la dispoziție transport public, ca să circule în siguranță, nu să-și riște viața făcând autostopul. Nu putem să cerem performanță copiilor, dacă nu le oferim siguranță și condiții decente în care să învețe”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Vice prim-ministrul a mai spus că ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Dăncilă a ignorat Regulamentul european.

„PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreț total față de viața copiilor care fac naveta la școală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudețean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viața copiilor la ruletă, obligându-i să-și riște viața la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localități. Avem nevoie de o rețea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educație al copiilor din mediul rural. Este vorba de copiii care au domiciliul în localitățile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privați. Suntem aici să muncim pentru binele oamenilor!”, a conchis Turcan.

Guvernul Orban se va reuni în ședință, vineri la Palatul Victoria, de la ora 17:00.

Ordonanța de Urgență adoptată de Cabinetul Dăncilă elimină transportul rutier județean de călători din sfera serviciilor publice. Astfel, acest tip de transport se desfășoară în regim comercial.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele