Turcan: Nu vom fi prezenți și nu vom participa la votul de învestire a Guvernului

50
3 minute de lectură
Sursa Foto: gov.ro

Joi seara, vicepremierul demis Raluca Turcan a declarat că liberalii nu vor participa, în Parlament, la votul de învestire a noului Guvern, explicând faptul că PNL va folosi momentul pentru a-și prezenta bilanțul, transmite Mediafax.

„În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament. Aşadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condiţiile în care în acest moment ţara este guvernată, noi fiind în continuare miniştri interimari. Evident că momentul din Parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanţ în primul rând şi de prezentare a priorităţilor pe care le putem urmări şi atinge şi pe termen scurt şi pe termen mediu”, a spus Raluca Turcan la Digi 24.

Vicepremierul demis a adăugat că parlamentarii liberali nu vor fi prezenți și nici nu vor participa la acest scrutin.

„Am spus că nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. După cum știți, pentru învestirea unui Guvern trebuie să se strângă un număr minim de voturi, 233. Aşadar, cine votează împotrivă sau nu votează deloc nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui Cabinet. Deci noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot. Ne vom abţine de la vot. (…) Nu dorim să intrăm în cei 233 care trebuie strânşi pentru a învesti acest Guvern tocmai pentru că am declarat, cât se poate de sincer, și oamneilor și celor din Parlament, nu putem ajunge altfel la alegerile anticipate”, a explicat sursa citată.

Raluca Turcan a adăugat că, în momentul votului, miniștrii desemnați vor prezenta bilanțul celor trei luni de mandat.

„Faptul că acum clamează (PSD – n.red.) că în ajun de moţiune de cenzură ne-am pregătit temele pentru o bună guvernare pentru patru luni de acum înainte nu face decât să cadă, până la urmă, în capcana propriilor lor retorici. Evident că ei vor încerca să spună lucruri rele despre noi, noi, pe fond, în Parlament o să prezentăm ce am făcut în trei luni de zile şi, de asemenea, o să spunem de fiecare dată când avem ocazia care este unica soluţie pentru ca România să ajungă la alegeri anticipate şi oamenii înţeleg”, a adăugat Turcan.

În cursul zilei de joi, în ședința de Guvern, premierul desemnat Ludovic Orban le-a solicitat miniştrilor, să fie „la înălţime”, în momentul în care vor fi audiați de comisiile de specialitate din Parlament. Între 17 și 19 februarie miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar în 24 februarie este programat votul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele