Turcia arestează 1.112 persoane pentru legături cu clericul Gulen

1 minut de lectură

Turcia a ordonat arestarea a 1.112 persoane pentru presupuse legături cu rețeaua condusă de clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite. Clericul este acuzat de autoritățile de la Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016, a informat astăzi CNN Turk.

Operațiunea s-a concentrat asupra capitalei Ankara, dar a fost răspândită în 76 de provincii, a anunțat postul de televiziune, fără să ofere alte detalii, informează Mediafax.

Acțiunea este una dintre cele mai mari lansate împotriva presupușilor susținători ai lui Gulen de la puciul eșuat, soldat cu 250 de morți. Fost aliat al președintelui Recep Tayyip Erdogan (foto), Fethullah Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat.

Peste 77.000 de persoane au fost încarcerate în așteptarea procesului. Autoritățile au suspendat sau demis 150.000 de funcționari publici și personal militar.

Criticii lui Erdogan îl acuză pe acesta că se folosește de puciul eșuat ca pretext pentru a înlătura disidența. Autoritățile din Turcia declară că măsurile sunt necesare pentru combaterea amenințărilor la adresa securității naționale.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele