Tusk și Juncker, mulțumiri pentru Președinția României la Consiliul UE

33
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, o declarație de presă comună cu Donald Tusk și Jean-Claude Juncker, la finalul Consiliului European. Cei doi au ținut să îi mulțumească președintelui pentru perioada în care România a avut Președinția Consiliului UE, potrivit Mediafax.

”Vreau să îi mulțumesc domnului președinte Iohannis și echipei domniei sale pentru o președinție plină de energie și încununată de succes. Ați reușit să finalizați 90 de propuneri legislative înainte de alegerile pentru Parlamentul European, inclusiv în privința frontierelor externe, reducerea emisiilor de carbon și Europa digitală. Sunt absolut impresionat că ați înregistrat progrese semnificative și privind pachetul CFM și, bineînțeles, ați găzduit luna trecută Summitul Informal European în frumosul oraș Sibiu”, a declarat Donald Tusk, președintele Consilului European.

La rândul său, președintele Comisiei Europene a ținut să mulțumească președinției, Guvernului și ambasadorului român la Bruxelles, spunând că rezultatele ”sunt remarcabile”.

”Vreau să vă spun cât de recunoscătoare este Comisia Europeană pentru activitatea desfășurată de peședinția română. Activitatea președintelui, a Guvernului și mai ales a ambasadorului României la Bruxelles. Vă felicităm pentru tot ceea ce ați făcut. Eu am cunoscut mai mulți președinți ai României dar mulțumesc mult pentru prietenie. Este prima președinție a României și de aceea rezultatele sunt remarcabile și mulțumesc mult pentru felul în care România a lucrat alături de Comisia Europeană.”, a declarat Jean-Claude Juncker.

”Vreau să încep prin a vă mulțumi pentru aprecierile exprimate, Donald și Jean-Claude, la adresa noastră. Este foarte important pentru că a fost pentu noi prima președinție.”, a fost răspunsul președintelui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohanis a participat, joi și vineri, la Summit-ul liderilor UE de la Bruxelles unde au fost puse în discuție inclusiv numirile pentru funcțiile de conducere ale principalelor instituții europene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele