Ucraina cercetează o navă rusească pentru livrarea ilegală de combustibil în Crimeea

73
1 minut de lectură

Procurorii ucraineni au anunţat că au cercetat sâmbătă o navă rusească în portul Herson din Marea Neagră, ca parte a unei anchete privind o livrare ilegală de combustibil în Crimeea, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Procurorii au transmis duminică într-o declarație că nava, denumită „Maria”, livrase combustibil în Crimeea în 2015 și efectuează acum cercetări în legătură cu acea livrare.

„Procuratura … efectuează o percheziție în Herson pe nava Maria, care este suspectată de produse petroliere de contrabandă”, au declarat procurorii într-un comunicat.

„În iunie 2015, aceeași navă, dar sub numele Vilga, a furnizat combustibil unităților flotei rusești din Marea Neagră din Sevastopol”, au adăugat procurorii.

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au tensionat după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea în 2014 și susținerea ei pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Legea ucraineană prevede că este ilegală intrarea în apele teritoriale ale Crimeei fără permisiunea autorităților de la Kiev.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele