UE va accepta doar în anumite condiţii prelungirea negocierilor Brexit

32
1 minut de lectură

Liderii Uniunii Europene ar accepta prelungirea negocierilor pe tema Brexit doar în anumite condiţii și pe termen limitat, avertizează negociatorul UE, Michel Barnier, subliniind că Marea Britanie trebuie să ofere clarificări despre viitoarea relaţie bilaterală, relatează Mediafax.

Eventuala „prelungire a negocierilor Brexit trebuie aprobată de liderii UE. Vor aproba acest lucru doar dacă vor exista răspunsuri la trei întrebări: prima şi a doua – de ce şi pentru cât timp? A treia – nu cumva vor apărea probleme la organizarea alegerilor europarlamentare în luna mai? Eu încă nu am un răspuns juridic clar la a treia întrebare. Cu toate acestea, este important ca procesele democratice din UE să nu fie afectate“, a declarat Michel Barnier pentru cotidianul Luxembourger Wort.

Pe de altă parte, Partidul Democratic Unionist (DUP), care asigură majoritatea parlamentară a Guvernului Theresa May, a denunţat avertismentele „beligerante“ ale Uniunii Europene privind introducerea controalelor la frontiera irlandeză, în cazul unui Brexit fără acord.

„Încă o înşelăciune beligerantă din partea UE în încercarea disperată de a creşte mizele. Nu a funcţionat până acum şi nu va funcţiona nici acum“, a comentat Sammy Wilson, un purtător de cuvânt al formaţiunii, într-o postare pe Twitter.

Downing Street a dat asigurări că Marea Britanie va face „tot ce este posibil“ pentru a evita reintroducerea controalelor la frontiera irlandeză.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele