Un bărbat a murit acasă din cauza Covid-19, după ce două spitale din Timișoara au refuzat să îl interneze

210
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Un bărbat de 49 de ani, diagnosticat cu Covid-19, a murit acasă, după ce a fost i-a fost refuzată internarea de către două spitale din Timișoara. Acesta a fost diagnosticat cu pneumonie la Spitalul de Boli Infecțioase și la cel Județean de Urgență din Timișoara, însă ambele unități medicale au refuzat să îl interneze, conform G4Media.

La șase zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie acută, bărbatul a murit la domiciliu. Acesta chemase ambulanța, însă și de această dată a fost lăsat acasă. În urma decesului, medicii au descoperit că era infectat cu coronavirus.

Nepăsarea autorităților a fost evidențiată și de către Grupul de Comunicare Strategică (GCS):

”Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”, se arată într-un comunicat al GCS.

În România, este primul caz de deces din cauza coronavirusului, în care victima a murit la domiciliu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele