Un nou referendum pe tema Brexit este tot mai probabil

26
1 minut de lectură

Organizarea unui nou referendum pe tema Brexit devine un scenariu probabil, dacă negocierile dintre premierul Theresa May și Partidul Laburist se încheie fără niciun rezultat, a declarat astăzi Hilary Benn, oficial laburist.

„Dacă discuțiile nu au un rezultat, din punctul meu de vedere, rămâne o singură concluzie. Sunt două modalități de a ieși din criza Brexit: Parlamentul aprobă Acordul sau ne întoarcem la cetățeni“, a declarat Benn, liderul comitetului parlamentar pentru Brexit.

„Consider că acest lucru aduce mai aproape scenariul organizării unui referendum de confirmare, deși nu există încă o majoritate în Parlament în acest sens“, a adăugat oficialul laburist, într-un interviu acordat BBC Radio.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până la 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May și liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

În urma amânării termenului limită pentru Brexit, premierul May a lansat o serie de negocieri cu Partidul Laburist, menite să rezolve impasul în care se află Brexit. Negocierile se apropie de final, fără a avea însă un rezultat, după aproape șase săptămâni.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele