Șefii Secției speciale pentru investigarea magistraților ar putea fi cercetați de instituția pe care o conduc

174
1 minut de lectură

Fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchet împotriva lui Gheorghe Stan și a Adinei Florea (foto) de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, plângerea fiind declinată la Secția de anchetă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Plângerea a fost trimisă de Parchetul General la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Adina Florea și Gheorghe Stan sunt acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetați de secția specială de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru constituire de grup infracţional organizat.

Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş.

Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Citiți și: Numirile lui Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, atacate de USR la Curtea Constituțională

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele