Ungaria a acceptat sute de refugiați cu origini maghiare proveniți din Venezuela

46
1 minut de lectură

Ungaria a acceptat sute de refugiați cu origini maghiare proveniți din Venezuela în baza unui program guvernamental care include o misiune umanitară locală, a informat astăzi site-ul index.hu.

Site-ul menționează că Ungaria a lansat programul cu aproximativ un an în urmă cu ajutorul Serviciului Filantropic Maghiar al Ordinului de la Malta, care a organizat transferul solicitanților de azil politic din Venezuela în Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al misiunii malteze în Ungaria nu a dorit să comenteze informația pentru a asigura securitatea celor implicați.

Un oficial guvernamental a declarat că nu a existat nicio contradicție între cruciada politică anti-imigrație a premierului Viktor Orban și acest program destinat refugiaților cu origini maghiare din Venezuela, informează Mediafax.

„Vorbim despre maghiari și nu considerăm maghiarii ca fiind imigranți“, a declarat șeful de cabinet al permierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-o conferință de presă.

„Ei, ca oricare alți maghiari, au dreptul de a se întoarce în țară“, a afirmat Gulyas, adăugând că primii refugiați din acest program au sosit în Ungaria anul trecut.

Ungaria a acceptat până acum în jur de 300 de imigranți maghiari proveniți din Venezuela.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele