Ungaria a acceptat sute de refugiați cu origini maghiare proveniți din Venezuela

55
1 minut de lectură

Ungaria a acceptat sute de refugiați cu origini maghiare proveniți din Venezuela în baza unui program guvernamental care include o misiune umanitară locală, a informat astăzi site-ul index.hu.

Site-ul menționează că Ungaria a lansat programul cu aproximativ un an în urmă cu ajutorul Serviciului Filantropic Maghiar al Ordinului de la Malta, care a organizat transferul solicitanților de azil politic din Venezuela în Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al misiunii malteze în Ungaria nu a dorit să comenteze informația pentru a asigura securitatea celor implicați.

Un oficial guvernamental a declarat că nu a existat nicio contradicție între cruciada politică anti-imigrație a premierului Viktor Orban și acest program destinat refugiaților cu origini maghiare din Venezuela, informează Mediafax.

„Vorbim despre maghiari și nu considerăm maghiarii ca fiind imigranți“, a declarat șeful de cabinet al permierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-o conferință de presă.

„Ei, ca oricare alți maghiari, au dreptul de a se întoarce în țară“, a afirmat Gulyas, adăugând că primii refugiați din acest program au sosit în Ungaria anul trecut.

Ungaria a acceptat până acum în jur de 300 de imigranți maghiari proveniți din Venezuela.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele