Uniunea Europeană a extins lista cetățenilor venezueleni vizați de sancțiuni

11
1 minut de lectură
Foto: Getty Images

Statele membre ale Uniunii Europene au decis să adauge șapte noi persoane pe lista cetățenilor venezueleni vizați de sancțiuni, a informat miercuri o sursă diplomatică citată de agenția rusă de presă TASS, preluată de MEDIAFAX.

Potrivit aceleiași surse, noile sancțiuni vor viza mai mulți oficiali ai agențiilor de informații din Venezuela. „Tortura și încălcările drepturilor omului” reprezintă principalul motiv pentru extinderea sancțiunilor.

Decizia a fost aprobată de ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene și va trebui să fie confirmată și de Consiliul Uniunii Europene.

După aprobarea deciziei, numărul total al cetățenilor venezueleni vizați de sancțiunile impuse de Blocul comunitar va ajunge la 25.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni Venezuelei pentru prima dată în noiembrie 2017. Restricțiile impuse la acel moment au inclus „un embargo asupra armelor și echipamentelor utilizate pentru represiuni”. În 2018, autoritățile europene au impus sancțiuni împotriva a 18 oficiali de la Caracas.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele