Uniunea Europeană, nemulțumită de strictețea Facebook

30
1 minut de lectură

Noile reguli stricte impuse de Facebook asupra campaniilor electorale pe rețeaua de socializare sunt aspru criticate de partidele politice europene, care cred că le vor fi afectate campaniile în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, ce vor avea loc în luna mai, informează Financial Times.

Parlamentul European, împreună cu formațiuni liberale și de centru-stânga au acuzat gigantul american de social media de crearea unor bariere ce vor împiedica partidele europene să-și posteze platformele politice.

Facebook a anunțat joi implementarea de noi reguli cu menirea de a împiedica intervenția unor entități externe Uniunii Europene în scrutinul europarlamentar. Orice candidat independent, partid sau organizație care dorește să se folosească de platforma de social media pentru campanii politice trebuie să fie înregistrat în țara în care conținutul va fi afișat. Acest lucru înseamnă că o campanie a Parlamentului European de încurajare a votului nu ar putea fi afișată pe tot teritoriul Uniunii decât dacă Parlamentul ar avea câte un reprezentant înregistrat în fiecare stat membru.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele