Ursula von der Leyen, candidata pentru șefia CE: „Sunt pregătită pentru încă o amânare a Brexit”

34
2 minute de lectură

Ursula von der Leyen, candidata pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, a declarat marți că ar putea accepta încă o amânare a ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar dacă va fi numită la șefia Executivului UE, relatează site-ul EUObserver.com, potrivit Mediafax.

„Sunt pregătită pentru încă o amânare a datei limită privind Brexit, în cazul în care va fi nevoie pentru un motiv suficient de bun”, a declarat von der Leyen.

Aceasta a mai afirmat că menținerea stabilității între Irlanda și Irlanda de Nord și drepturile cetățenilor din UE se află printre prioritățile sale.

Von der Leyen a declarat anterior că speră că Marea Britanie va renunța la Brexit, dar a avertizat că Londra trebuie să își asume responsabilitatea pentru deciziile luate.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Zi decisivă

Deputații din Parlamentul European vor decide marți, prin vot, dacă politicianul german Ursula von der Leyen va prelua funcția de președinte al Comisiei Europene, relatează site-ul agenției Dpa.

Pentru a prelua funcția, acesta trebuie să obțină o majoritate de 374 din 747 de voturi.

Până la momentul actual, formațiunea politică a acesteia, care deține 182 de locuri în Parlamentul European, este singura care a confirmat că o va susține pe von der Leyen.

Socialiștii, care dețin 153 de locuri și Liberalii, care susțin 108 locuri, nu au anunțat încă dacă susțin candidatura lui von der Leyen.

Votul va avea loc la ora locală 18.00 (ora României, 19.00).

„Un european pasionat”

Politicianul german Manfred Weber i-a îndemnat pe deputații din Parlamentul European să o sprijine pe Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene, avertizând că un refuz ar putea duce la instabilitate politică în Europa, relatează site-ul agenției Reuters.

„Nu avem nevoie de opoziție acum, avem nevoie de spirit constructiv”, a declarat Weber.

Manfred Weber, care a fost inițial candidați pentru preluarea funcției de președinte al Comisiei Europene, a declarat că von der Leyen este „un european pasionat”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele