USR, după decizia BEC privind buletinele de vot și urnele: Românii nu trebuie descurajați, ci încurajați să se exprime

Uniunea Salvați România critică decizia luată marți de Biroul Electoral Central (BEC) de a tipări trei buletine de vot - unul pentru alegerile europarlamentare și două pentru referendumul pe justiție (câte un buletin pentru fiecare întrebare). Potrivit măsurii, în secțiile de votare vor fi amplasate trei urne.

43
1 minut de lectură

Postarea USR de pe Facebook:

Decizia Biroului Electoral Central de a pune întrebările la referendumul din 26 mai pe buletine de vot separate este nejustificată și ar putea îngreuna procesul electoral.

Un prim efect al măsurii de separare a întrebărilor este creșterea costurilor, atât cu tipărirea buletinelor de vot, cât și logistice.

Un alt efect ar putea fi validarea referendumului doar pentru una din întrebări, situație convenabilă coaliției PSD-ALDE.

Nu este prima dată când PSD și ALDE încearcă să îngreuneze desfășurarea referendumului pe Justiție. Au vrut întâi secții separate de votare. Apoi, au vrut să umble la pragul de validare. Acum, separă întrebările la referendum.

Românii nu trebuie descurajați, ci, dimpotrivă, trebuie încurajați să vină la urne și să-și exprime opinia cu privire la amnistia și grațierea pentru fapte de corupție, respectiv la modificarea legislației penale prin ordonanțe de urgență și dreptul altor autorități constituționale de a sesiza CCR.

Clasa politică are obligația să asculte vocea poporului și să ia decizii în interesul acestuia, nu în interes personal.

Votați pe 26 mai la alegerile europarlamentare și la referendum!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele