Uniunea Salvați România a reacționat, joi, la anunțul ministrului Eugen Teodorovici cu privire la măsurile fiscale luate de Guvern. USR susține că PSD-ALDE continuă devalizarea economiei românești.
„PSD continuă, cu ajutorul aliaților de la ALDE, devalizarea economiei românești. Amnistia fiscală adoptată ieri de Guvern ne arată că istoria se repetă și că PSD este tot mai incompetent la guvernare. Companiile de stat, îngropate în datorii ca urmare a căpușării îndelungate și a conducerii subordonate politic, își văd șterse iar datoriile, doar pentru a putea face altele noi”, a scris USR, pe Facebook.
Uniunea acuză coaliția PSD-ALDE că fură bani din companiile de stat, apoi șerge datoria.
„Schema e simplă. Se fură din companiile de stat cât se poate. Ele acumulează datorii, mai ales la bugetul de stat. După care PSD șterge datoriile. Chiar este nevoie să fie șterse datoriilor companiilor de stat care au pierderi imense din cauza contractelor cu -băieții deștepți- și a salariilor fabuloase pe care le plătesc angajaților? Să nu uităm că, potrivit unor calcule ale analiștilor economici, pierderile înregistrate în ultimul deceniu de către companiile unde statul este acționar majoritar au sărit de 13 miliarde de lei!! Adică, cât deficitul fiscal înregistrat în primul semestru din 2019. Similar, firmele clientelei de partid care nu și-au plătit datoriile către buget sunt, într-un fel recompensate, de Guvern, în timp ce firmele bun-platnice sunt discriminate, chiar pedepsite în guvernarea PSD-ALDE. #FaraPenali”, se mai arată în postarea USR.
Reacția vine în urma amnistiei fiscale adoptate miercuri de Guvern.
Noi măsuri fiscale pentru a ajuta datornicii să își plătească restanțele de peste un milion de lei au fost adoptate în ședința de Guvern. Printre măsuri se află și plata eșalonată a obligațiilor bugetare, conversia în acțiuni a obligațiilor, stingerea restanțelor prin darea în plată a unor imobile.
Conform proiectul, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei și posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară și să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.