Va merge Trump în Coreea de Nord? Reacția președintelui

23
2 minute de lectură

Președintele american Donald Trump a refuzat luni să confirme dacă a fost invitat de liderul nord-coreean Kim Jong-Un să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord, dar a transmis că nu este pregătit pentru acest lucru, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, l-a invitat pe omologul său american, Donald Trump, într-o vizită la Phenian, prin intermediul unei scrisori pe care i-a transmis-o în luna august, conform cotidianului sud-coreean Joongang Ilbo, care citează surse diplomatice, informează Mediafax.

Scrisoarea, cea de-a doua primită de Trump de la Kim luna trecută, pe fondul eșecului discuțiilor dintre cele două state pe marginea denuclearizării Peninsulei Coreene, a fost trimisă înaintea testelor cu rachete efectuate săptămâna trecută de Phenian.

În scrisoare, pe care Donald Trump a primit-o în a treia săptămână a lunii august, Kim și-a exprimat dorința de a se întâlni cu Trump pentru un nou summit.

Cei doi lideri s-au întâlnit deja de trei ori din iunie 2018 și până în prezent pentru a discuta despre modalitățile de rezolvare a crizei provocate de testele balistice și de programul nuclear al Coreei de Nord, însă niciuna din întâlniri nu s-a încheiat cu decizii concrete.

Ultima întâlnire dintre Trump și Kim a avut loc în iunie, în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, iar cei doi președinți au decis atunci să reia negocierile privind denuclearizarea, care fuseseră înghețate după summit-ul dintre cei doi din Vietnam.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele