Venezuela: Șeful de cabinet al lui Juan Guaido a fost arestat

1 minut de lectură

Roberto Marrero, șeful de cabinet al liderului opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a fost arestat astăzi în urma unui raid al forțelor de securitate, informează BBC.

Juan Guaido a solicitat eliberarea de urgență a lui Marrero. Momentan nu se cunoaște locul în care acesta a fost dus după ce a fost reținut. Raidul forțelor de ordine a vizat și casa unui parlamentar al opoziției, Sergio Vergara, care locuiește în apropierea lui Marrero. Vergara a fost și el reținut, dar a fost eliberat după scurt timp.

Analiștii susțin că acesta ar putea fi un semnal al președintelui contestat Nicolas Maduro la adresa opoziției.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a reacționat și a solicitat eliberarea lui Marrero. „Îi vom trage la răspundere pe cei implicați“, a postat Pompeo pe contul său de Twitter.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele