Vești bune de pe piața de capital

Reprezentanții Bursei de la București consideră că măsurile adoptate ieri de guvern, cu privire la fondurile de pensii sunt veștile bune așteptate de investitorii în piața de capital românească.

20
2 minute de lectură

”Noile modificări aduse OUG 114 restabilesc cadrul pentru dezvoltarea pieței de capital,” apreciază reprezentanții Bursei de Valori București, printr-un comunicat de presă. Aceștia consideră că măsurile adoptate ieri de guvern, cu privire la fondurile de pensii sunt pași făcuți în direcția bună.

”Bursa de Valori București (BVB), instituție fundamentală a pieței de capital, salută decizia Guvernului, care a modificat în ședința de ieri prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul II de pensii astfel încât sa ofere condiții îmbunătățite raportat la cadrul legal creat la finalul anului trecut. Salutăm deschiderea spre dialog și consultări de care au dat dovadă reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și Autorității de Supraveghere Financiară și apreciem în mod deosebit modul în care au luat în calcul semnalele trase de reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în piața de capital. Felicităm, de asemenea, Asociația pentru Pensiile Administrare Privat din România și toate părțile implicate pentru contribuția în tot acest proces consultativ. Noile modificări aduse OUG 114 reprezintă o măsură concretă în direcția bună”.

Totuși, reprezentanții Bursei de la București arată că investitorii au nevoie de predictibilitate și stabilitate legislativă și urmăresc cu deosebită atenție acțiunile decidenților politici ce influențează mediul economic și evoluția companiilor listate.

Fondurile de pensii reprezintă investitori instituționali puternici care investesc masiv în economia românească.

”Prin clarificarea situației acestora, piața de capital locală, în care activează companii românești ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, poate reintra într-o zonă de normalitate și își poate relua ascensiunea spre o eventuală promovare la statutul de piață emergentă,” conchid reprezentanții BVB.

După votul de duminică, de la alegerile europarlamentare, investitorii au devenit mult mai optimiști, așteptând ca unele persoane din Guvern precum, consilierul premierului Vâlcov, care se pare că a fost artizanul Ordonanţei 114, să fie îndepărtate.

Indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins marţi un maxim istoric, de 12.869 de puncte, depăşind maximul anterior atins pe 4 decembrie 2018. BET-TR este indicele care include şi dividendele acordate de cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor. De asemenea, volumele de tranzacţionare au depăşit marți 20 de milioane de euro, de două ori peste media obişnuită.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele